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Frequently Asked Questions and Answers Sheet DBR Form 33-032 

Q: What are my voting rights in the Condominium Association? 
A: Unit Owner(s) of a cor.dominium Unit shall collectively be entitled to one (1) vote for that Condominium 

Unit, which vote shall be cast by the voting Unit Owner. See Article 9.10 of the Declaration 
of Condominium of Zahrada I Association, Inc., a Condominium ("Declaration"). 

Q: What restrictions exist on my right to use my Unit? 
A: Article VI of the Declaration entitled "Use and Occupancy Restrictions" sets forth various restrictions on 

your right to use your Unit. Each Unit may be used and occupied as a single-family residence only. 
Commercial vehicles, trucks, motorcycles, campers, trailers, mobile homes, motor homes, recreational 
vehicles, and similar vehicles may not be maintained on the Property. Visual clutter and nuisances are not 
tolerated. Article 6.3 of the Declaration requires the approval of the Association prior to selling or leasing a 
Unit to a corporation, partnership, trust or other entity. For additional restrictions regarding the right to use 
your Unit, review the Declaration and the Rules and Regulations adopted by the Board of Directors 
("Board") in their entirety. 

Q: What restrictions exist on the leasing of my Unit? 
A: Article 6.10 of the Declaration sets forth various restrictions on the leasing of Units. No portion of a Unit 

(other than an entire Unit) may be rented or leased for a term of less than ninety (90) consecutive days 
and in no event may a Unit be leased more than three (3) times in any 365-day period. The leasing and 
renting of Units shall also be subject to the prior written approval of the Board. The Association may 
charge a leasing fee. Please review Article 6.10 of the Declaration, as amended, in its entirety for leasing 
restrictions. 

Q When are my assessments to the Condominium Association for my type of unit due? 
A: Assessments are paid per month and are due on the first day of each month. 

Q: Do I have to be a member in any other association? If so, what is the name of the association and 
what are my voting rights in this association? Also, how much are my assessments? 
A: No. 

Q: Am I required to pay rent or land use fees for recreational or other commonly used facilities? 
A: No. 

Q: Is the Condominium Association or other mandatory membership association involved in any 
court cases in which it may face liability in excess of $100,000.00? If so, identify each. 

A: No. 

NOTE: THE STATEMENTS CONTAINED HEREIN ARE ONLY SUMMARY IN NATURE. A PROSPECTIVE 
PURCHASER SHOULD REFER TO ALL REFERENCES, EXHIBITS HERETO, THE SALES CONTRACT, 

AND THE CONDOMINIUM DOCUMENTS. 

If you have any questions, please contact: 

Communiqué Association Management 

5824 Bee Ridge Road #413

Sarasota, FL 34233 

Phone: 941.706-0920 


